Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifli

de Corinuta in Prajituri, 3 Mai 2014 | 12187 vizualizari

 

Stiati ca pozsonyi kifli e in maghiara? Nu stiu de ce dar eu ma asteptam sa fie in alta limba fiindca vorbim de Bratislava totusi :)) In fine, lasand gluma la o parte, daca tot au fost asa de laudate aceste cornuri/croissante nu puteam sa nu le incerc, avand in vedere ce pofticioasa sunt!!! Asa siiiiiii, am modificat doar umplutura, folosind ce aveam pe-acasa! Sunt bune, dar stiti cum? Buuuneeeeee la superlativ!!! Si, ca sa parafrazez pe cineva, daca va trebuie, incercati-le!:)))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 oua
  • 20 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns deasupra

Pentru umplutura:

  • 300 g branza dulce de vaci
  • 1 galbenus
  • 1 lingura stafide
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura gris
  • 1 plic zahar vanilinat

sau

  • 100-150 ciocolata tocata marunt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifli:

Se pune faina intr-un castron. Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut, apoi se toarna in mijlocul fainii si se lasa cateva minute pana creste.

Se dizolva restul de zahar in laptele cald, se adauga si untul si se amesteca pana se topeste. Ouale se bat bine cu un praf de sare. Se toarna toate peste faina, se amesteca bine cu o furculita, apoi se framanta cu mana cinci minute pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il dam la rece pana pregatim umplutura.

Se amesteca branza cu zaharul, galbenusul, stafidele si zaharul vanilat. Daca aveti o branza cremoasa, asa ca mine, adaugati si gris. Ciocolata se da pe razatoarea mare sau se faramiteaza cu mana.

Aluatul se imparte in doua parti egale, se formeaza doua rulouri, apoi se taie felii de aproximativ 32 g din care formam bilute. Va ies aproximativ 28-30 de bucati. Ale mele s-au format la doua seturi de maini, adica am avut ajutor.

Se intinde fiecare biluta cu sucitorul dandu-i forma ovala, se aseaza umplutura pe lungime, apoi se ruleaza cat mai strans lipind marginile si dandu-i o forma de potcoava.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus, se lasa sa se usuce bine, apoi se ung si cu albus si se dau la cuptorul incins. Se coc aprox. 20 de minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.

Se mananca fierbinti sau reci, noroc ca sunt multe ca mai apuca si poza:)))

Pofta buna si spor la prajiturit!

TIPS-URI

1

umplutura poate varia, in functie de preferinte sau,ca in cazul meu, ce aveti pe acasa :))

2

la aluat puteti adauga niste coaja rasa de lamaie pentru aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante de Bratislava sau Pozsonyi kifli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

27.05.2014, 07:40

foarte bune

Gabri 1

05.02.2015, 01:09

SUNT FOARTE BUNE,LE-AM FACUT AZI,CU CIOCOLATA,O SA LE FAC IAR CU NUCA SI GEM. SUPER BUNE MERITA INCERCATE.

Ancutsa 1

05.10.2016, 16:07

Foarte frumoase si rumene, mi-au placut mult!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri de Bratislava (Pozsonyi Kifli)